росія нарощує військову присутність в окупованій громаді на Харківщині

d0171bd674193985
Борівська громада, Харківська область, квітень 2022 року

На території тимчасово окупованої Борівської громади Харківської області зростає кількість російських військових та техніки противника.

Про це 1 травня повідомила Борівська селищна рада.

"Кількість живої сили противника та ворожої техніки на території громади останнім часом зростає. Найбільше їх зосереджується у південно-східній та східній частинах громади. Населені пункти в цій місцевості наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів", — сказано в повідомленні.

У громаді відсутні електроенергія, вода, мобільний зв'язок та інтернет. У деяких населених пунктах немає газу.

Працюють кілька продуктових магазинів та аптек.

Місцева влада не полишає спроб знайти можливості доставити гуманітарну допомогу в громаду, а також домогтися організації зелених коридорів для евакуації населення. На жаль, окупанти не дають такої можливості.

Проте, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський повідомив, що сьогодні вранці авіація російських окупантів здійснила приблизно 30 бойових вильотів.

"Ворог атакував на Харківському напрямку. Він наші збройні сили постійно обстрілює по всій лінії зіткнення. Зранку було зафіксовано близько 30-ти літаковильотів бойових. Також в повітряному просторі РФ, це Білогородська, Курська, Воронежська область, постійно перебувають літаки командного управління, літаки-ретранслятори ІЛ-22 их десь там біля 11-ти літаків постійно у повітрі", - зазначив Веніславський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: