Для українського літака МАУ знайшли роботу у Латвії

МАУ
Фото з відкритих джерел

Латвійська авіакомпанія airBaltic візьме в оренду літак у найбільшої української авіакомпанії МАУ, щоб підтримати авіаперевізника у воєнний час.

Про це повідомляє avianews.

Через масштабне вторгнення росії в Україну МАУ не може виконувати власні рейси та забезпечити роботу екіпажів. Повітряний простір над Україною та аеропорти країни були закриті для цивільної авіації на невизначений час із 24 лютого 2022 року.

Договір з AirBaltic передбачає тимчасову оренду авіалайнера Boeing 737-900ER разом з українським персоналом. Це найбільший середньомагістральний авіалайнер із флоту МАУ, який може доставити одразу 200 пасажирів.

Український літак airBaltic зможуть використати на маршрутах із підвищеним попитом, оскільки він вміщує на 50 пасажирів більше, ніж власні літаки латвійської авіакомпанії.

Згідно з умовами договору, тимчасова оренда літака МАУ розпочалася 1 травня. Термін її дії не розголошується. Для роботи в Європі МАУ має необхідні документи, що підтверджують безпеку польотів.

До початку війни МАУ літали на 12 авіалайнерах. На момент вторгнення росії п'ять її літаків за даними flightradar24.com перебували за кордоном: один Boeing 737-800, три Boeing 737-900ER, один Embraer 190.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: