Окупанти пригнали вкрадені в Мелітополі комбайни до Чечні, але не можуть їх увімкнути

Без названия (25)

Російські війська вкрали сільгосптехніку з тимчасово захопленої території України щонайменше на суму $5 мільйонів, однак її власники дистанційно заблокували обладнання.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначає телеканал, росіяни вивезли з дилерських центрів Мелітополя до Чечні все обладнання.

«За останні кілька тижнів почало надходити все більше повідомлень про те, що російські війська крадуть сільськогосподарське обладнання, зерно і навіть будівельні матеріали, крім масових пограбувань житлових будинків. Але вилучення цінної сільськогосподарської техніки з дилерського центру John Deere в Мелітополі говорить про все більш організовану операцію, в рамках якої навіть використовується російський військовий транспорт», – йдеться у матеріалі.

За словами джерела, з Мелітополя вивезли 27 одиниць дорогої техніки. Завдяки встановленим GPS на техніці вдалося з'ясувати, що її доставили до Чечні.

«Коли окупанти пригнали вкрадені комбайни до Чечні, вони зрозуміли, що не можуть їх навіть увімкнути, тому що комбайни заблоковані дистанційно», – сказав співрозмовник видання.

Обладнання зараз знаходиться на фермі під Грозним. За словами джерела, схоже окупанти знайшли в росії фахівців, які спробують обійти захист. Якщо ж нічого не вийде, техніку розберуть на запчастини.

За словами співрозмовників телеканалу, з окупованої частини України також крадуть зерно та везуть його до Криму. Наприклад, минулого тижня мер Мелітополя опублікував відео, на якому колона вантажівок виїжджає з Мелітополя нібито із зерном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: