росіяни хочуть спричинити голодомор в Україні, - омбудсменка

поле

російські окупаційні війська цілеспрямовано нищать сільськогосподарську техніку із тимчасово захоплених українських регіонів, а також нищать склади із продуктами.

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Вона посилається на дані моніторингу соцмереж, де виявлено супутникові знімки Planet Lab, які свідчать про те, що на територію ТОВ «Голден АГРО» у Рубіжному на Луганщині були скинуті потужні російські бомби. Відкритий 2020 року елеваторний комплекс повністю знищено.

На підприємстві було встановлено лабораторію з найсучаснішим обладнанням, включаючи експрес-аналізатор, який забезпечував точні та швидкі аналізи всіх культур, зерносушарка потужністю 1500 тон на добу, сепаратор, автоваги, автоматичний пробовідбірник. Елеваторний комплекс міг зберігати 30 тис. тон зерна одночасно, пояснює омбудсменка.

Окрім цього, є відеозаписи, на яких видно: окупанти вивозять з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей сільськогосподарську техніку для обробки землі.

Перші випадки викрадення техніки були зафіксовані ще в середині березня. У майбутньому за допомогою GPS сервісів техніку було знайдено в республіці Чечня.

На Дніпропетровщині у Синельниківському районі ракета влучила у склади агропідприємств. Один порожній, інший з зерном. Вони зруйновані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: