У Львові спорудять містечко для вимушених переселенок при надії

photo_2022-04-07_17-20-17
Візуалізація: ЛМР

У Львові розпочали будувати містечко, у якому мешкатимуть вагітні жінки, які були змушені втікати від війни.

Про це повідомили у міськраді.

Мерія підписала меморандум із Товариством Червоного Хреста. Організація забезпечить фінансову складову проєкту, інвестувавши 26 мільйонів гривень. Таке містечко для жінок при надії розгортають у районі вулиці Тракт Глинянський.

За словами мера Андрія Садового, реалізувати проєкт планують до середини липня.

Уже також почали роботу, щоб вибудувати в Україні один з найбільших реабілітаційних центрів для поранених, тому що тисячі людей потребуватимуть допомоги. Ідеться про жінок та дітей, які були під обстрілами, ракетними ударами. Це проєкт будівництва потужного регіонального центру у Львові, за підтримки всього світу. Для нас буде за честь мати партнером Червоного Хреста, тому що таким чином ми врятуємо життя багатьох людей.

Тож у Львові зводять два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м кв. В кожному – будуть облаштовані всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Такі будиночки нададуть тимчасовий прихисток для понад 100 жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: