«Цілеспрямований удар по ланцюжках постачання»: що відомо про ракетні обстріли Львівщини

279709932_565569991597775_5858545956109289441_n
Фото: Андрій Садовий

О пів на дев'яту вечора росіяни завдали ракетного удару по території Львівщини. Стріляли із Каспійського напрямку зі стратегічних бомбардувальників.

Про це вранці наступного дня, четвертого травня, повідомив начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає ІА Дивись.info.

У Львівській області протиповітряна оборона відстежила шість ракет, дві з яких збили. Три ворожі ракети влучили в електричні підстанції залізної дороги. Одна з ракет пролетіла повз Львівщину та влучила по Закарпаттю, розповів він.

Козицький зазначає, що «це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання, у тому числі гуманітарної допомоги».

Нині відомо про двох постраждалих. Медики оцінили їхній стан як легкої важкості.

Першому постраждалому 58 років. Він родом із Закарпаття. Ударна хвиля притисла його до стіни. Чоловікові розірвало легеню. Він вже переніс операцію, загроза життю минула, додав щодо стану потерпілих міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу.

А 24-річний юнак отримав осколкові поранення кінцівок. Частину осколків вдалось витягнути. На нього чекає ще одна операція, та медики запевняють, що його життю нічого не загрожує, зазначив мер.

Удари були критичними для підстанцій залізниці, зазначив очільник області Максим Козицький. На ранок четвертого травня затримується рух низки потягів, але фахівці працюють над відновленням постачання. Станом на 10:30 затримується рух пасажирських потягів. Це дані Укрзалізниці. Перелік - тут.

Понад 85 тисяч домогосподарств у понад десяти населених пунктах були знеструмленими повністю, ще п'ять - частково. Це приблизно 250 тисяч людей залишилися без світла. Нині ще дві тисячі людей залишаються без електропостачання. Фахівці обіцяють відновити електроживлення якнайшвидше.

Нагадуємо, у вівторок, третього травня, вдруге за день сповіщення про повітряну тривогу оголосили о 19:05. Перший ворожий удар зафіксували через півтори години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: