Угорщина готова допомогти відбудувати Київщину та лікувати поранених воїнів

Угорщина

Угорщина засуджує напад росії на Україну, готова допомогти у відбудові Київської області та прийняти на лікування поранених українських воїнів.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

«Ми чітко заявили, і я хочу це тут підкреслити та повторити, щоб усі могли зрозуміти: Угорщина виступає на підтримку України та суверенітету України. Ми можемо чітко проводити різницю між тим, хто напав, і тим, хто зазнав нападу. Ми засуджуємо військову агресію російської федерації проти України і серйозні порушення прав людини, і ми закликаємо до негайного розслідування усіх можливих воєнних злочинів», - заявив він.

За словами Сіярто, угорська солідарність з Україною «підтверджується тим фактом, що ми прийняли 670 тис. біженців з України».

На цьому тлі глава МЗС Угорщини заявив про готовність країни надати Україні пакет допомоги та заходів, який загалом оцінюється у 47 млн євро.

Так, Будапешт готовий взяти участь у відбудові школи та шпиталю у Київській області, або ж у будь-якому іншому місці. Також Сійярто заявив про готовність надати людям, які втекли на захід України від війни, мобільні будинки для тимчасового проживання. Крім того, Угорщина готова надати 1 тис. стипендій в угорських вишах для українців, які прибули до країни, та прийняти на лікування 140 дітей з України у своїх спеціальних госпіталях.

При цьому угорський міністр заявив про готовність лікувати в Угорщині поранених українських воїнів: «Ми готові надати медичну допомогу пораненим українським солдатам в угорських шпиталях без будь-якого обмеження у кількості».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: