Ексчиновника Львівської ОВА затримали за підозрою у розкраданні гуманітарки

279448856_364365755733224_6053939161958762010_n
Фото: СБУ у Львівській області

На Львівщині викрили схему розкрадання гуманітарної допомоги. Підозрювані привласнювали благодійні пожертви, які призначались для ЗСУ.

Про це шостого травня повідомили у Головному управлінні служби безпеки України у Львівській області.

Кажуть, що причетними до цього є президент інвестиційної компанії, а інший - головний редактором інформаційного видання.

«Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші.Під час санкціонованих слідчих дій встановлено, що зловмисники не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, ніби то, на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ. Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення», - йдеться в повідомленні.

Обох затримали під час продажу військового спорядження на суму 550 тисяч гривень. Під час обшуків було знайдено виявлено склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. Зараз перевіряється якість товарів та під контролем СБУ готується для передачі нашим захисникам.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру.

Як першими написали Lviv.media, ідеться про президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора скандального видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: