Українські хакери «зупинили» пивзаводи у росії

46698

Збої в роботі Єдиної державної автоматизованої інформаційної системи (ЄДАІС) росії після DDoS-атак почали призводити до зупинки пивоварних підприємств.

Про це пише Коммерсант, повідомляє Укрінформ.

За даними видання, 5 травня припинила випуск продукції Московська пивоварна компанія, яка керує заводом у Митищах потужністю 80 млн дал на рік, де випускає пиво «Жигули Барное», «Хамовники», «Трехгорное», Bavaria, Faxe та ін. Потужність лінії - 90 тис. банок за годину. Річ у тім, що в МПК є гостра нестача вільних складських потужностей, тому компанія і була змушена зупинити виробництво.

Збої у роботі ЄДАІС учасники алкогольного ринку помітили 3 травня. Наступного дня користувачі системи повідомляли про затримки або повну неможливість фіксації накладних. Причина могла бути в DDoS-атаці, відповідальність за яку взяли на себе українські хакери. Джерело в галузі говорило, що вранці 4 травня оператор ЄДАІС повідомив про припинення атак.

«Але ми припускаємо, що в системі ще будуть затримки, поки не опрацюються всі заявки, які зависли з середини вчорашнього дня», - сказав співрозмовник.

За словами співрозмовників видання в галузі, оскільки у низки учасників ринку зберігаються проблеми, потрібно терміново дозволити тимчасово не використовувати ЄДАІС для продовження відвантажень до стабілізації ситуації. Проте є сумніви, що великі рітейли погодяться приймати товар без ЄДАІС. З іншого боку повторення ситуації загрожує й надалі зупинкою виробництва з усіма негативними наслідками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: