Латвія хоче надати Україні статус кандидата вже на найближчому саміті ЄС

152766-1_large

Латвія переконана, що найкращою допомогою з боку Євросоюзу для України буде надання їй статусу кандидата у члени ЄС вже на найближчому саміті ЄС.

Про це на пресконференції з міністрами закордонних справ Литви, Естонії та України заявив глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс.

Латвія долучиться до відновлення України та працюватиме разом із партнерами, аби створити різні центри для жінок та дітей, які були змушені переміститися.

Країна також намагається долучитися до проєктів з відновлення шкіл, дитячих садків та лікарень.

"Я хотів би ще раз наголосити на повній підтримці набуття Україною статусу кандидата на наступному саміті ЄС. Я думаю, що на нас чекають ще досить плідні дискусії та дебати протягом наступних тижнів", - заявив Рінкевичс.

Проте, президент Європейської ради Шарль Мішель поки не готовий назвати конкретну дату внесення до порядку денного для лідерів ЄС розгляд заявки України на членство ЄС і має намір це зробити тоді, коли для цього настав найкращий момент.

Він пояснив, що після того, як Європейська комісія в червні передасть свої висновки, питання буде розглянуто в Європейській раді.

«У Раді я буду зобов'язаний оцінити, коли ми будемо готові включити цю тему до порядку денного Європейської Ради. Я проконсультуюсь з усіма дійовими особами, щоб оцінити, коли настане найкращий момент, і ми будемо готові провести ці дебати на рівні Ради Європи. Чи це буде в червні чи пізніше – я не можу сказати сьогодні», — зауважив він.

Заявка України вже проходить усі необхідні процедури у прискореному темпі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: