З "Азовсталі" вдалося евакуювати всіх жінок, дітей та літніх людей

Українській владі вдалося завершити першу частину плану евакуації цивільних з "Азовсталі". З території заводу вивезли всіх жінок, дітей та людей похилого віку.

Також вона не повідомила подробиць щодо того, чи зможуть евакуювати з території заводу цивільних чоловіків та поранених.

Але вона натякнула, що закінчилась лише частина гуманітарної операції.

"Наказ Президента виконано: всіх жінок, дітей та людей похилого віку з Азовсталі евакуйовано. Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено", – написала Ірина Верещук.

Як повідомило командування полку "Азов", під час евакуації цивільних громадян із Азовсталі 6 травня від російських обстрілів загинули три українські захисники ще шестеро отримали поранення.

Вчора під час евакуації цивільних з території заводу поклали життя троє військовослужбовців та шестеро отримали важкі поранення. Один загинув від ПТУРа, попадання в евакуаційну машину. Двоє загинули від бомб, які скидали БПЛА.

Також "Азовці" спростували свою "здачу в полон". Насправді ж, з «Азовсталі» під білим прапором виводили не військових, а цивільних.

Для реалізації плану евакуації цивільних використовуються білі прапори. Так і цього разу, для евакуації громадян з території заводу «Азовсталь», групи використовували такі стяги. Дана процедура проводиласяя вже вчетверте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: