Британці вчать українських військових керувати "Старстріками"

0e94e66-gettyimages-847874128

За кордоном українські військові вчаться оперувати британськими переносними ЗРК "Старстрік" та артилерією 155 калібру, наразі тривають перемовини про підготовку військових пілотів.

"Британці вже взялися вчити наші ССО оперувати "Старстріками", в Польщі зробили підготовку. Наших взяли, коли ухвалили рішення, що будуть броньовані машини у нас і на "Спартанах" почали вчити наших і технарів, і водіїв, і "Спартани" вже сьогодні їдуть з підготовленими хлопцями. Наші артилеристи вчаться в трьох країнах якраз використовувати 155 калібри як американські, так і французькі… Зараз ми налагодили систему підготовки по інших видах озброєння…", - сказав міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

За його словами вже ведуться перемовини, щоб і наші пілоти виїжджали на навчання. Тому що прийде час, коли ми почнемо опановувати мінімум А-10, те, що називають "тандерболт", або "той самий F-15, F -16, або якісь "Гріпини" шведського виробництва".

Як зазначається,  на тренінгові курси доцільно брати й готувати українських інструкторів, аби ті своєю чергою навчали українських військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: