До України прибули Джастін Трюдо, прем’єр та глава МЗС Хорватії

5e087498-d3a0-4ba3-b668-b8e57224bc07

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 8 травня прибув із дипломатичним візитом до України. Він вже встиг відвідати зруйноване місто Ірпінь, на власні очі побачив наслідки перебування там окупантів.

Про це написав мер Ірпеня Олександр Маркушин. Він підкреслив, що очільник Канади був шокований тим, в якому стані зараз місто, повідомляє 24 канал.

"Мав честь говорити із Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Він приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти. І, звісно, був шокований. Адже він побачив спаленими та вщент зруйнованими не військові об’єкти, а домівки ірпінчан, які ще недавно раділи життю і мали свої плани на майбутнє", – написав Маркушин.

Також сьогодні до Києва прибули з візитом прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович та міністр закордонних справ Гордан Грлич Радман.

Про це повідомив хорватський урядовий портал, пише "Європейська правда".

Пленкович прибув до Києва вранці 8 березня та має заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем’єром Денисом Шмигалем, спікером Верховної Ради Русланом Стеефанчуком.

 

Як повідомляють, на зустрічах планують обговорювати наслідки російської агресії для України, подальшу підтримку з боку Хорватії та просування України на шляху до ЄС. 

Зазначається, що до Києва з цієї нагоди повернулася посол Хорватії в Україні Аніка Джамич, надалі вона залишиться у столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: