Танці на кістках: росіяни влаштували «святкування» дев'ятого травня у Маріуполі

279415161_539106981114470_5196169278371107291_n

російські окупаційні війська влаштували «святкування» з нагоди дев'ятого травня у заблокованому українському Маріуполі. Параду не було, але відбулася хода, яку очолив ватажок «ДНР».

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Каже, що окупанти розгорнули 300-метрову георгієвську стрічку та пройшлися з нею від площі Нахімова до площі Воїнів визволителів. Очолював дійство ватажок самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін. В учасників ходу на грудях були прикріплена літера Z, яка стала символом російського вторгнення в Україну.

Андрющенко додає, що окупанти для так званого святкування привезли цивільних із тимчасово окупованих Новоазовська та Донецька, а також залучили до ходи літніх маріупольців.

«Людей заманюють на площу через обіцянки польової кухні та додаткових наборів їжі», — говорить Андрющенко, додаючи, що ажіотажу довкола дійства не відзначили.

Крім того, в Маріуполі запалили вічний вогонь, який нібито привезли з москви. «Вічний вогонь з самої москви — на місці. Окупанти на місці. Колаборанти на місці. Єдині, кого немає — маріупольців», — зазначив радник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: