Дівчинку Алісу з «Азовсталі», яку окупанти розлучили з мамою, завезуть до родичів

Screenshot_241

4-річну дівчинку Алісу, яку окупанти розлучили з мамою під час евакуації з «Азовсталі», відвезуть до родичів у безпечні регіони України.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона зазначила, що дитина вже у безпеці, її тимчасово прихистила працівниця Запорізької військової адміністрації.

Водночас знайшли і родичів Аліси, тому найближчим часом дівчинку передадуть їм на виховання.

Денісова наголошує, що за наявною інформацією, маму дитини росіяни відправили у фільтраційний табір.

«Рашистські окупанти грубо порушують права українських дітей, гарантовані Конвенцією ООН про права дитини та Женевською конвенцію про захист цивільного населення під час війни. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав дитини в Україні», — написала омбудсменка.

Історія Аліси

Під час останньої евакуації з Маріуполя 8 травня російські окупанти розлучили маму та її 4-річну доньку Алісу. У колоні з евакуйованими маріупольцями до Запоріжжя прибула сама дівчинка, а її маму залишили у фільтраційному таборі.

«Аліса, 4 роки. Дівчинка з бункера "Азовсталь". Здавалося б, усе найстрашніше позаду, їх з мамою забрали евакуаційні автобуси й везли до міста Запоріжжя, але її маму затримали на блокпосту в Мангуші. Дитина залишилася зовсім одна. Вона схопилася за мене своїми маленькими ручками й обіймала міцно. Ми вдома. Лягаємо відпочивати», — написала заступниця голови Запорізької ОВА Злата Некрасова, яка прихистила дівчинку.

Щодо мами Аліси наразі ведуться переговори. Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук просить, щоб жінку відпустили й дали можливість бути з дитиною. До переговорів приєднався також Червоний хрест.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: