Німеччина готується до раптової зупинки поставок російського газу

газ
фото ілюстративне

Німеччина почала розробляти план, щоб підготуватися до раптової зупинки поставок російського газу. Цей план може містити контроль над критично важливими компаніями.

Про це повідомляє Reuters.

«Підготовка, яку очолює Міністерство економіки, свідчить про підвищену тривогу щодо поставок газу, який живить найбільшу економіку Європи та є критичним для виробництва сталі, пластмас і автомобілів. Торік російський газ становив 55% імпорту Німеччини», – йдеться у повідомленні.

Минулого року російський газ становив 55% імпорту Німеччини, і Берлін зазнав тиску, щоб згорнути ділові відносини, які, за словами критиків, допомагають фінансувати війну росії в Україні.

Німеччина заявила, що хоче відмовитися від російських поставок, але очікує, що до середини 2024 року буде значною мірою залежати від москви.

Залишається незрозумілим, чи відбудеться різка зупинка, тому чиновники заявили, що Німеччина хотіла запобігти ескалації, наприклад, підтримавши європейське газове ембарго, оскільки вже підтримала санкції проти москви щодо вугілля та нафти.

Але тепер вони побоюються, що росія може в односторонньому порядку перекрити потік газу, тому хочуть мати можливість впоратися, якщо це станеться.

За словами чиновників, у той час як широкі рамки діють, і уряд сповнений рішучості допомогти, деталі того, як він буде втілювати план у дію, зараз уточнюються.

Уряд підтримає надання додаткових позик і гарантій для підтримки енергетичних компаній, допомагаючи їм впоратися зі стрімкими цінами, і може взяти під своє крило критичні компанії, такі як нафтопереробні заводи, заявили три чиновники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: