Росія краде газ на тимчасово захопленій території

image (10)

Оператор ГТС оприлюднив нові деталі припинення росією транзиту газу від газовимірювальної станції «Сохранівка» на Луганщині.

Про це повідомила пресслужба компанії в Телеграмі.

Зазначається, що о 6.55 11 травня 2022 року оператор ГТС російської федерації ПАТ «Газпром» закрив кран на магістральному газогоні «Союз» на території росії. Таким чином, було припинено транзит газу від газовимірювальної станції «Сохранівка».

О 9.00 цього ж ранку диспетчери ОГТСУ зафіксували несанкціоновані зміни режимів транспортування газу, які свідчать про закриття газових кранів в районі компресорної станції «Новопсков» на окупованій території, а саме: кранів на магістральному газопроводі «Союз», а також магістральному газогоні Новопсков - Шебелинка, що транспортував газ на територію Донецької та Луганської областей.

«Наразі транзит природного газу через ГВС «Сохранівка» не відбувається. Ще 9 травня диспетчери ОГТСУ отримали інформацію про самовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика в транзитні потоки газу по газопроводу Союз шляхом відкриття крану-перемички 17у. Інформація була додатково перевірена та підтверджена. Був зафіксований несанкціонований відбір транзитного газу з магістрального газопроводу “Союз” в газопроводи на неконтрольованій Україною території Луганської та Донецької областей», - повідомляє ОГТСУ.

Фактично мова йде про крадіжку газу та неможливість ОГТСУ нести відповідальність за збереження транзитних обсягів. Внаслідок фактів прямого втручання окупантів у режими роботи української ГТС ОГТСУ був змушений оголосити форс-мажор по точці "Сохранівка".

"При цьому твердження про неможливість здійснити переніс потоків з «Сохранівки» на точку «Суджа», не відповідають дійсності», - зазначили в ОГТСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: