На Харківщині окупанти з танку розстріляли 3 людей (фото)

279709136_329049936031710_5647541375019879931_n

Вчора, 11 травня, у селищі Степанки Харківської області поліція вилучила тіла трьох вбитих російськими окупантами людей.

По цивільним стріляв російський танк, пише Нацполіція.

Подія сталася під час тимчасової окупації селища Степанки військовими російської федерації. Поліцейські спільно з прокуратурою провели огляд домоволодіння та фіксацію даного злочину.

За словами начальника територіального підрозділу поліції Сергія Гугняка, люди загинули 27 березня від прямого пострілу російського танка в приватний будинок:

«Сьогодні поліція разом з Харківською обласною прокуратурою вилучила тіла трьох загиблих з території приватного домоволодіння, - повідомив Сергій Гугняк. - Тіла померлих направлені на судово-медичну експертизу до міста Харкова».

Про перебіг трагічної події розказав місцевий мешканець Денис. За його словами, зранку вони побачили танк, який направляв ствол у бік цивільних:

«Хтось сказав, що потрібно ховатися у будинку, всі почали переходити. Потім я почув постріл, все почало обвалюватися, було чутно автоматні черги, - пригадує чоловік. - Я побіг з будинку у бік поля. Коли все заспокоїлося, я повернувся додому та побачив поранених та загиблих. Потім ми ховалися в погребі та перейшли до сусіднього дому до підвалу».

Зі сльозами на очах згадує ранок 27 березня Ольга Карпенко, 30-річна донька якої теж загинула від пострілу російського танка:

«Моя донька померла від осколкового поранення. Вона мучилася майже добу. Село було під повною окупацією, тому швидка приїхати не могла, - згадує 52-річна жінка. - Потім ми 5 днів чекали на «зелений» коридор, щоб вивезти поранених та тіла загиблих. Однак коридор не відкрили, і загиблих вирішили захоронити на території домоволодіння».

Ольга розказала, що двох поранених місцеві мешканці спробували відвезти до Харкова, однак окупанти їх не пропустили. Людей кілька днів тримали в сараї, відібрали речі та гроші, допитували та відвезли до російської федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: