У рф таки розпочалась прихована мобілізація, - українська розвідка

afe7807-4ac6962-gettyimages-1211621272
ВІЙСЬКА РФ, ФОТО AFP/GETTY IMAGES/ ІЛЮСТРАТИВНЕ

У росії розпочалась прихована мобілізація на війну проти України. російське керівництво дуже активізувалося у цьому питанні.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, цитує його 24 канал 13 травня.

Він каже, що мобілізація триває двома шляхами. Ідеться про саму фактичні дії, які й називаються прихованою мобілізацією. А друге — це використання резервістів, у них це називається «БАРС», себто (боевой армейский резерв страны - ред.).

Буданов говорить, що резервістів залучать до виконання бойових дій на короткострокові контракти. В Україні вже навіть є полонені росіяни, яких привезли воювати саме за такою системою.

За його словами, росія не наважується проводити відкриту мобілізацію, бо в умовах накладених економічних санкцій, економічні удари будуть більш значними, а населенню буде важко пояснити, навіщо вона потрібна, адже в офіційних заявах керівництво країни каже, що «все йде добре».

В українській воєнній розвідці також кажуть, що у рф хочуть змінити зміни у законодавстві щодо призову. Там його хочуть оголошувати не двічі на рік, а в будь-який час. Також планується посидення відповідальності за ухилення від проходження військової служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: