окупанти готують престур для іноземних журналістів, щоб нібито показати злочини ЗСУ

277989043_269932602020959_6887340516526741395_n
Маріуполь після російських обстрілів.

Країна-агресорка рф готує для іноземних журналістів престур нині окупованими українськими містами. Мета таких поїздок - створення фейків про війну в Україні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у вівторок, сімнадцятого травня.

«З 18 до 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя.

Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли в Маріуполь уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки «місцевих очевидців», які розповідатимуть журналістам про «злочини» захисників Маріуполя.

Так званий престур також передбачає виїзд групи з Ростова-на-Дону та відвідування журналістами Херсону, Нової Каховки, Скадовська, Армянська та Донецька, де запланована зустріч з кремлівською маріонеткою пушиліним.

До участі в так званому престурі міністерство оборони рф намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

Тим часом в українській воєнній розвідці застерігають репортерів про плани пропагандистів зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів, а також нагадують про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України і проникнення на територію незалежної держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: