Німецькі банки продовжують працювати з російськими клієнтами

Screenshot_20220518-152838_Chrome

Платіжні операції з росією були масово обмежені через її війну проти України, але деякі європейські банки все ще здійснюють транзакції. 

Про це пише профільне видання Der Treasurer, передає Укрінформ.

Зазначається, що після тритижневої перерви DZ Bank поновив платіжні операції з рф. «Дивно, що перекази у великих масштабах все ще можливі», - зауважує видання.

За словами речника банку, «у платіжних операціях, пов'язаних з росією/білоруссю, ми зараз розглядаємо кожен окремий випадок і ставимося дуже обережно, які платежі ми можемо здійснювати, враховуючи всі правила та санкції».

За словами неназваного експерта з платежів, основна причина, чому німецькі банки все ще здійснюють платежі, полягає в тому, що деякі російські банки не потрапили під санкції згідно із законодавством ЄС. Американське ж законодавство жорсткіше. У результаті банки, які активно працюють у США, повністю відмовляються від платежів російським фінустановам. Бо навіть якщо бізнес буде оформлений у Європі, банк може бути оштрафований у США. Схожа ситуація була в 2016 році, коли Іран був відключений від SWIFT. Там також деякий час були можливі платіжні операції з німецькими банками, а в США взагалі нічого не працювало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: