У Маріуполі можуть загинути ще десять тисяч городян через інфекційні хвороби, - мерія

281848306_379809664177415_7783479360052321113_n
Фото: Маріупольська міськрада

Спроби окупантів відновити водопостачання у Маріуполі можуть обернутися справжньою екологічною катастрофою. Без повноцінної системи водовідведення та очистки стоків водопостачання міста не може нормально працювати.

Це призведе до масового неорганізованого виливу каналізаційних вод на вулиці міста, що у свою чергу спричинить зростання інфекційних захворювань серед населення, каже міський голова Вадим Бойченко.

З його слів, у місті ще залишаються понад сто тисяч людей. Нині усі 22 насосні станції зруйновано чи затоплено, а понад 50% мережі водопостачання пошкоджено.

«У місті відсутнє електропостачання, яке потрібно для того, щоб качати воду по мережі. Але головна проблема – це відсутність працюючої системи очистки стоків та водовідведення. Якщо навіть окупанти якось пустять воду, то це одразу призведе до стрімкого росту інфекційних захворювань. Враховуючи відсутність нормальної медичної допомоги, за оцінкою лікарів, кількість смертей серед маріупольців буде зростати щодня та вже до кінця року може сягнути 10 тисяч. Окупанти та їх посібники не ставлять собі за мету відновити Маріуполь. Навпаки. Їх мета - повністю зруйнувати будь яку можливість життя у місті. Саме для того вони створюють справжнє гетто у Маріуполі зі своїми нелюдськими правилами», - зазначив мер.

За попередніми оцінками, повноцінне відновлення водопостачання у місті може зайняти більше року. Вартість сягне щонайменше 700 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: