Чому воєнний стан в Україні хочуть продовжити ще на три місяці

274733515_262892476023838_5252638565833603891_n
війна

Представник Володимира Зеленського у Конституційному Суді Федір Веніславський пояснив, чому воєнний стан хочуть продовжити одразу на 90 днів.

Про це він розповів дев'ятнадцятого травня.

З його слів, нині ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює.

«Перехід у контрнаступ — це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», — пояснив Веніславський.

Додав, що є також і юридична складова такого рішення: під час затвердження воєнного стану Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в цих умовах.

«Ми двічі продовжували цей режим і кожного разу наші дипломати звертаються до ООН та пояснюють, які саме обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на 3 місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан», — пояснив представник Володимира Зеленського у Конституційному Суді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: