росії буде важко повернути ініціативу на полі бою через показові відсторонення командирів, - розвідка Британії

війна

росії буде складно повернути собі ініціативу на полі бою, зважаючи на те, що у країні-агресорці відсторонено низку командирів, яких звинувачують у невдачах під час вторгнення в Україну.

Про це заявили у розвідці при Міністерстві оборони Великої Британії.

Там кажуть, що після провалу в захопленні Харкова від обійманої посади відсторонили генерал-лейтенанта сергія кисіля, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією. Віцеадмірала та командувача чорноморським флотом ігоря осипова також, ймовірно, було усунуто від посади після затоплення крейсера «Москва» у квітні нинішнього року.

У розвідці додають: найімовірніше, очільник генштабу російської армії валерій герасимом залишається на своїй посаді, втім наразі невідомо, чи йому ще довіряє диктатор путін.

Культура приховування та пошуку цапів-відбувайлів — поширена практика в російській військовій системі та системі безпеки. Розвідники вважають, що багато російських посадовців, які причетні до вторгнення в Україну, схоже, все більше відволікатимуться на спроби уникнути особистої провини за оперативні невдачі росії.

«Ймовірно, це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель управління та контролю, оскільки офіцери все частіше прагнутимуть перекласти ухвалення ключових рішень на начальство. У цих умовах росії буде складно повернути собі ініціативу», — припускають у британській розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: