На Рівненщині московський піп виніс з церкви унітаз, щоб той не дістався ПЦУ (фото)

281608276_5098465253544878_4865701642257507899_n

У с. Заболоття на Рівненщині після того, як храм перейшов до ПЦУ, священник УПЦ МП зі своїми прихильниками не тільки виніс все майно, а й демонтував унітаз із вбиральні.

Про це повідомив депутат Олександр Дерев'янчук.

«Цілий день прибічники московського патріархату вивозили з будівлі «власні речі», по факту майно усієї громади села. Яке ж було здивування, побачити демонтований і вкрадений унітаз з вбиральні», — написав Дерев'янчук.

У с. Заболоття на Рівненщині громада ухвалила рішення приєднатись до ПЦУ ще в лютому 2019 року. Представники РПЦвУ подали до суду проти перереєстрації релігійної громади Свято-Іоанно Богословського храму у ПЦУ, однак програли, пише Релігійна правда.

10 травня громада ПЦУ, маючи відповідні документи, увійшла до храму, щоб провести богослужіння. У цей час представники громади РПЦвУ зняли ворота і спробували «відвоювати» храм».

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом подій біля храму та повідомила, що храм було опечатано «до вирішення питання в судовому порядку, щодо права власності на майно та земельну ділянку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: