На росії збанкрутували вже понад 60 тисяч підприємств

санкції
Фото з відкритих джерел.

Під впливом міжнародних санкцій, економіка країни-окупанта продовжує стабільно руйнуватися. Попри заяви кремля про фінансове зростання, російське мінекономіки прогнозують спад економіки на рівні 8,8% до кінця нинішнього року.

Про це повідомляють в Українській воєнній розвідці двадцятого травня.

Там кажуть, що навіть за найоптимістичнішим сценарієм, видобуток нафти у рф знизиться на 9,3 %, газу на 5,5 %. Також на 20 % скоротиться експорт нафтопродуктів та на 10 % експорт газу.

Окрім цього, Bank of New York повідомив власників російських євробондів, що через санкції Євросоюзу відмовляється виконувати функції довірчого управителя цих паперів. Deutsche Bank перестав працювати з низкою великих російських банків, закривши їм кореспондентські рахунки. Такі дії можуть спричинити проблеми при переказах росіянами коштів за кордон. Раніше схоже рішення ухвалила група Raiffeisen. Французька група Societe Generale завершила операцію з продажу Росбанку та всіх своїх російських активів.

Після введення санкцій різко скоротилося надходження до росії китайських технологій: постачання ноутбуків з Китаю до росії в березні впало порівняно з лютим на 40%; імпорт смартфонів скоротився на 2/3; імпорт телекомунікаційного мережевого обладнання впав на 98%, додають у розвіці.

Військове вторгнення в Україну не минуло безслідно і для малого бізнесу рф. У березні та квітні нинішнього року в росії зареєстровано понад 60 тисяч справ про банкрутство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: