Журналісти оприлюднили відео з нагрудної камери «Тайри», яку викрали окупанти у Маріуполі (18+)

59_main

Associated Press оприлюднило відео з нагрудної камери Юлії Паєвської (позивний «Тайра»), яка рятувала людей у Маріуполі, а наразі перебуває в російському полоні. Вона встигла передати журналістам записи за день до викрадення про жахи, які там відбувалися.

Про це повідомляє видання дев'ятнадцятого травня.

Зазначається, що упродовж перших двох тижнів «Тайра» зафільмувала 256 гігабайтів. П'ятнадцятого березня, за день до того, як вона опинилась у полоні окупантів, парамедикиня передала записи поліцейському, а той вже передав карту пам'яті журналістам Associated Press, які на той час були останніми журналістами в Маріуполі і вже мали виїжджати з міста. Флешку вивозили через 15 російських блокпостів у тампоні.

На відео Тайра допомагає цивільним та військовим, показує наслідки ударів російського війська по Маріуполю. Наприклад, є кадри того, як беруть у полон російських військових. На запитання місцевих, чи буде вона лікувати полонених, підтверджує: «Я не можу з ними нічого зробити. Вони військовополонені».

Увага, відео, оприлюднене нижче, може шокувати (18+)

Також є кадри того, як Тайра та парамедики допомагають пораненим дітям: хлопчику та дівчинці. Хлопчика врятувати не вдалося. Парамедик відвертається від загиблої дитини та плаче: «Я ненавиджу». Дівчинку на той момент ще рятували.

Нагадаємо, окупанти викрали парамедика та волонтерку Юлію Паєвську (позивний «Тайра») п'ятнадцятого травня.

З початком російсько-української війни вона викладала тактичну медицину у проєкті «Народний резервіст» і «захист патріотів», а також на полігоні і базах добровольців, згодом - і на фронті. Пізніше сформувала довкола себе спільноту однодумців: команда для евакуації носить назву «ангели Тайри». За роки війни навчила близько восьми тисяч людей, за час війни на Донбасі врятувала біль ніж пів тисячі українських захисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: