Португалія надасть Україні 250 мільйонів євро

FTRXdqvXEAEjFlR

Португалія надасть Україні до 250 мільйонів євро фінансової підтримки. Перший транш у розмірі до 100 мільйонів має надійти вже цього року.

Відповідний меморандум підписали прем'єр міністр Денис Шмигаль з португальским колегою Антоніу Коштою, повідомляє "Економічна правда".

"Це допоможе Україні зберегти макроекономічну стабільність під час війни та дасть можливість скоріше відновитися після нашої перемоги", - заявив Шмигаль.

Зазначається, що також обговорювалось залучення Португалії до повоєнної відбудови України та посилення санкційного тиску на Росію.

Нагадаємо, португальський прем'єр Антоніо Кошта здійснив візит до України. Деякі спогади про поїздку залишаться з ним на все життя.

Прем'єр-міністр Португалії Антоніо Кошта приїхав відвідав в Україну, щоб обговорити підтримку Португалії для нашої держави та подальшу співпрацю країн.

У рамках візиту він відвідав Ірпінь, який постраждав від російських окупантів. Наслідки дій російської армії справили на нього жахливе враження.

"Я ніколи не забуду візит в Ірпінь. Рівні руйнування та насильства є абсолютно нищівними", – написав він у своєму твітері.

Image

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: