Рада продовжила дію воєнного стану та термін загальної мобілізації ще на 90 діб

image (1)

Верховна Рада підтримала пропозицію президента Володимира Зеленського і продовжила дію воєнного стану в Україні. Воєнний стан триватиме до 23 серпня.

Відповідне рішення нардепи схвалили на засіданні 22 травня. Результат голосування озвучили під час телемарафону, повідомляє 24 канал.

"За" проголосували 300 народних обранців.

Напередодні відповідну пропозицію до парламенту вніс президент Володимир Зеленський. Зауважимо, що до цього Верховна Рада двічі продовжувала воєнний стан на 30 днів.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Федір Веніславський пояснив, що немає жодних гарантій завершення бойових дій у найближчі 30 днів. Причиною цього є щонайменше те, що контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. Тому, як зазначив нардеп, потрібно усвідомлювати, що місяця на це не вистачить і доведеться знову продовжувати воєнний стан.

Крім того, таке рішення має юридичне підґрунтя, адже воєнний стан передбачає обмеження певних прав і свобод людини. Тому після кожного подовження, представники України в ООН повинні інформувати організацію про це. Тобто, щомісяця. Однак після ухвалення цього рішення українські дипломати звітуватимуть ООН лише 1 раз.

Однак дію воєнного стану можна буде скасувати достроково, якщо бойові дії припиняться до 23 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: