У Львові проходить навчальний курс «Тактична медицина для українців»

281278150_5366056246759458_1163086389962981076_n
Фото ЛОДА

У час війни обовʼязком кожної особи є вміння надання екстреної медичної допомоги, оскільки це може врятувати життя.

Такі навички повинні бути відпрацьовані до автоматизму, бо в стані сильного стресу легко розгубитися й втратити шанс на порятунок. Тому Міжнародний штаб допомоги українцям ініціював навчальний курс із основ тактичної медицини, повідомляють у ЛОДА.

Курс «Тактична медицина для українців» триватиме 3 дні й проходитиме у м. Львів з 21.05-22.05 та у м. Стрий 23.05. Навчання проводитимуть 5-ть кваліфікованих інструкторів з Люксембургу для груп, які формуватимуться по 20 осіб у кожній. Таким чином, навчання пройдуть близько 300 учасників.

Сьогодні відбулось офіційне відкриття навчального курсу у Львові  за участі організаторів й колег із Сумського осередку.

Навчання пройдуть військовослужбовці, тероборона, медики, поліція, прикордонники, волонтери, журналісти та держслужбовці.

Навчання відбуватимуться за ініціативи Міжнародного штабу допомоги українцям. Направили інструкторів у Львів Асоціація українців у Люксембурзі «LUkraine» та організація «International-PMC». А всю матеріально-технічну базу забезпечує Львівська ОВА.

Для реалізації співпраці у цьому напрямку представники усіх сторін підписали сьогодні Меморандум про співробітництво. Зокрема, підписантами виступили Максим Козицький (начальник Львівської ОВА), Ганна Крисюк (ініціатор створення курсу навчань, голова Міжнародного штабу допомоги українцям), Андро Камбіє (президент організації «International-PMC») та Микола Жаров (президент Асоціаціаї українців Люксембургу «LUkraine asbl»).

n1

Навчання наданню перший медичної допомоги – це можливість зберегти людські життя, які є найдорожчими, і за які ми боремось, відстоюючи нашу незалежність!», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: