Українська армія виходить на пік своєї боєздатності, - Арестович

image (9)

За розрахунками українських і західних аналітиків, через півтора-два місяці українська армія буде на піку своїх бойових можливостей.

Про це в інтерв'ю Фейгіну розповів радник глави ОП Олексій Арестович.

За його словами, завдання росії наразі полягає у відтягуванні переозброєння ЗСУ по максимуму.

"Звідси головна теза росіян: війну треба припинити, а найкращий спосіб це зробити – демілітаризувати ЗСУ. Їх завдання - збити темпи поставок зброї. У Кремлі хочуть подати своєму електорату тимчасове захоплення Маріуполя і вихід на кордони Луганської області (якого не буде) як "велику перемогу росії", - зазначає Арестович.

Більш того, зараз рф активно взялася за уряди країн ЄС, запускає туди своїх людей, мета яких – переконати світ, що "рф і захід досягли згоди, а миру не хоче тільки Україна", зазначив Арестович.

Радник ОП також розповів, що мобілізованим з окупованого Донбасу дають 2 – 3 доби на збори й в бій. Вони часто не знають своїх сусідів справа чи зліва й при цьому стріляють.

"Згідно з деякими даними, які раніше озвучувалися, 17 тисяч людей загинуло. Це ті, кого змогли забрати з поля бою, адже далеко не всіх ще забирають. Там ще цікаве співвідношення вбитих та поранених, адже 17 тисяч загинуло, а 4 – 5 тисяч поранені й перебувають у лікарні. Проте зазвичай співвідношення навпаки, – додав Арестович.

Він пояснив це тим, що мобілізованим практично не надають медичної допомоги. Їх просто кидають на місці й вони гинуть від поранень. "Українців кидають на українців. Змушують проріджувати одне одного, зберігаючи свої війська. При цьому зовсім не шкодуючи та не враховуючи нічого", – додав радник голови Офісу Президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: