Лукашенко звернувся до ООН: у листі переконує, що білорусь - не агресор

лукашенко

Самопроголошений президент білорусі Олександр Лукашенко написав листа генсеку ООН Антоніу Гутеррешу, в якому переконує, що його режим не є агресором, і пропонує домовитися про «новий світовий порядок».

Про це повідомляє білоруське держагенство «БелТА» 23 травня.

Лист, який написав Лукашенко, перадали голові Організації Об'єднаних Націй, ще 18 травня.

У ньому самопроголошений президент переконує, що білорусь - не країна-агресор, «як її намагаються представити інші держави»

«Білорусь ніколи не була ініціатором будь-яких війн чи конфліктів. Але ми й не зрадники. Для нас важливі чесність і порядність у відносинах. Наша позиція полягає в тому, що занепокоєння та інтереси будь-якої країни — чи то одна восьма частина суші, чи то острівна держава — повинні почути всі»! — написав Лукашенко.

Для закінчення війни росії проти України, ведення якої він активно підтримує, пропонує ООН організувати «глобальний та визначальний процес».

«Підсумком цього процесу мають стати ясні та прозорі домовленості щодо правил нового світового порядку, який забезпечить гарантії безпеки всім членам міжнародної спільноти на найближчу перспективу», — йдеться в листі до генсека ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: