Перевізники хочуть вдвічі збільшити вартість проїзду по Львову

маршрутки6

Львівські перевізники вимагають у міськради збільшити вартість проїзду до 20 гривень.

Повне звернення перевізників:

Вже з квітня цього року перевізники почали «стукати» до влади про необхідність прийняття конкретних рішень, які б забезпечили можливість безперебійної роботи автомобільного громадського транспорту. Більше того – подано ряд конкретних пропозицій, які б дозволили організовувати роботу транспорту в складних умовах воєнного стану. Проте, як у нас ведеться, завжди чиновники шляхом маніпуляцій знаходять контраргументи і заявляють: «Так не можна». Тому на сьогодні ми опинилися в ситуації, коли є два шляхи вирішення:

  • Припинити роботу автомобільного громадського транспорту;
  • Терміново переглянути чинний тариф.

Перший шлях – неприйнятний, бо тягне за собою:

  • Скорочення робочих місць і позбавлення понад 2000 сімей заробітку;
  • Зростання соціальної напруги в місті через відсутність можливості мешканців міста і гостей та переселенців своєчасно добиратись до роботи;
  • Надмірно складний процес відновлення роботи автомобільного громадського транспорту.

Другий шлях – не єдино правильний, але на даний час єдино можливий, бо відтермінування прийняття рішення буде згубним.

Для розуміння ситуації маємо деякі цифри:

  • В розрахунковому тарифі, який розглядала ЛМР і погодила його на рівні 10,00 гривень за поїздку, ціна одного літра дизельного палива складала… 20,10 грн.(двадцять гривень 10 копійок).
  • Станом на 20 травня 2022 року вартість одного літра дизельного палива – 57,00 грн (п’ятдесят сім гривень), тобто зросла… майже в три рази!
  • Інші прямі витрати (автошини, мастила, запасні частини) зросли в 1,5- 1,8 раза.

Як би нам не хотілося, але тариф беззаперечно необхідно переглянути і встановити його на рівні, який дозволить автотранспортним підприємствам не тільки купувати паливо, але і виплачувати заробітну плату працівникам, утримувати транспортну інфраструктуру, ремонтувати рухомий склад, сплачувати податки до бюджету. І сьогодні, щоб забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту, тариф на перевезення не може бути нижчим 17, 00 гривень. Для порівняння – мінімальна вартість проїзду одного пасажира в автобусах приміського і міжміського сполучення 20,00 гривень.

Враховуючи вище приведену інформацію, громадянам, які користуються послугами автомобільного громадського транспорту, варто розуміти, що вартість проїзду в громадському транспорті міста буде змінена в бік зростання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: