Як має закінчитися війна, — думки західних союзників України розходяться

Screenshot_20220524-193219_Chrome

Західна преса з’ясувала, чому США, Польща та країни Балтії виступають категорично за військову перемогу України, тоді як три найбільші держави ЄС закликають до припинення вогню та переговорів.

Про це пише Укрінформ.

Сполучені Штати прагнуть послабити Росію та допомогти Україні перемогти, у той час як деякі європейські лідери шукають дипломатичного розвʼязання конфлікту, констатують у своєму матеріалі про цілі Америки та ЄС в українській війні журналісти NPR — Національного громадського радіо США.

Президент України визнає, що війна зрештою закінчиться за столом переговорів, але наразі зосереджений на спробі перемогти на полі бою, і США його в цьому підтримують. Тим часом, Франція та Німеччина намагаються зберегти відкритість для пошуку дипломатичних рішень. За словами Жерара Аро, колишнього посла Франції у Сполучених Штатах, від самого початку метою обʼєднаного Заходу було спробувати захистити Україну, не допустити її завоювання, а тепер там починають схилятися до думки, що Україна здатна перемогти. Та якщо Польща й країни Балтії займають більш категоричну позицію, то у Західній Європі розмірковують стриманіше.

«За цим [стоїть] багато переживань, захоплення мужністю українців, — говорить Аро. — А також усі страждання поляків та країн Балтії. Має місце свого роду помста. Тоді як у німців і французів таких почуттів до росіян немає».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: