Який вигляд матиме львівська вулиця Миколайчука після реконструкції (візуалізація)

ремонт дороги
ілюстративне фото

У Львові обрали переможця архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію реконструкції від вулиці Полтв’яної до Миколайчука.

Про це 24 травня повідомили у міськраді.

Пішохідний простір. велосипедна доріжка, окремі смуги для громадського транспорту, разом із трамвайною колією та окремо для автівок, описали коротко у відомстві.

Переможцем архітектурного конкурсу стало ЛКП «Інститут просторового розвитку». Там розповіли про загальну коцепцію вулиці після реконструкції.

По центру влаштують дві смуги громадського транспорту та дві - для автівок. На відрізку від вул. Липинського до вул. П. Орлика передбачено влаштування двосторонніх велодоріжок з обох сторін вулиці; на відрізку від вул. П. Орлика до перетину вул. Проектованої 1 з вул. І. Миколайчука-проєктованою 2 – передбачено влаштування односторонніх велодоріжок з переходом в велосмуги та навпаки з обох боків вулиці. На ділянці від вул. Полтв’яної до вул. П. Орлика передбачено влаштування смуг паркування.

У районі існуючого кільця розвороту трамваїв на перехресті вул. Лінкольна - І. Миколайчука – Полтв’яна передбачено влаштування колової транспортної розв’язки з приєднання усіх трамвайних ліній (в тому числі передбаченої генпланом по вул. Лінкольна в напрямку АС “Північна” та з забезпеченням можливості відстою трамваїв з усіх маршрутів. Запропоноване рішення дозволяє будь якому трамваю з будь якого маршруту попасти на будь який інший маршрут у відповідності до п. 22. Завдання. Усі трамвайні зупинки передбачені парними (в обидвох напрямках) для забезпечення зручної пересадки. На кінцевій зупинці передбачене кільце розвороту, що складається з двох кільцевих колій. Це дозволяє розмістити від 5 до 7 трамвайних вагонів, а також з двох обгінних колій. Контактна мережа пропонується закордонного виробника Elektroline.

На всій довжині вулиці передбачено влаштування смуг громадського транспорту. Платформи для посадки/висадки громадського транспорту передбачені суміщені з трамвайними зупинками. На перетині з вул. Проектованою 1, передбачено влаштування кільцевої транспортної розв’язки та окремо передбачені 6 місць відстою автобусів.

Проєктними рішеннями передбачено влаштування двосторонніх велодоріжок шириною 2 м з обидвох сторін вулиці на ділянці від вул. Липинського до вул. П. Орлика, з влаштуванням велосипедних мінікілець на примиканнях, а на ділянці від вул. П. Орлика до перетину з вул. Проектованою 1, в районі кільцевої транспортної розв’язки, передбачено влаштування односторонніх велодоріжок, шириною 1,5 м з обох сторін вулиці, які на частині ділянки проходять, як велосмуги. На всіх перехрестях передбачено влаштування велопереїздів, паралельно до пішохідних переходів. Пішохідні переходи та велопереїзди через бічні проїзди передбачено в рівень з тротуаром.

Місця для паркування автомобілів пропонується влаштувати з дренуючого покриття з використанням газонних решіток (пластик вторинного використання) з заповненням дрібним гравієм або сумішшю газонних трав. Уздовж вулиці Миколайчука мешканці району випасають кіз та коней, що є цікавою атракцією для дітей та дорослих, тому проєктна пропозиція передбачає збереження цього та виділення невеликих галявин з травами поблизу вул. Полтв’яної та перехрестя вул. Миколайчука - Мазепи.

Також планують облаштувати громадські простори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: