Полонених з «Азовсталі» утримують у задовільних умовах - дружина командира

Screenshot_20220525-075710_Chrome

Українських воїнів, захоплених російськими військами після тримісячної облоги Азовсталі, утримують у «задовільних» умовах

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Gardian, посилаючись на слова дружини командира частини.

Командир батальйону «Азов» Денис Прокопенко зміг коротко зателефонувати своїй дружині Катерині, і вона передала, що полонені не зазнавали насильства. Проте невідомо, чи міг Прокопенко вільно говорити під час спілкування. 

«Він сказав, що в нього все добре, і запитав, як я, – розповіла Катерина Прокопенко виданню у вівторок. - Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні».

«Їх годують, дають воду. Умови відповідають вимогам, і за цей короткий період вони не зазнали насильства, – сказала Катерина. - Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але на цей момент є треті сторони — ООН і Червоний Хрест — які контролюють ситуацію».

Більшість поранених бійців «Азову» утримуються у в’язниці в селі Оленівка в окупованому Донецькому регіоні, менша група важкопоранених перебуває в лікарні міста Новоазовська.

Прокопенко зазначила, що, наскільки їй відомо, нікого з бійців до росії не вивозили.

Нагадаємо, щонайменше 1000 українських бійців, у тому числі представників батальйону «Азов», минулого тижня були перекинуті на територію, яку контролює росія, після того, як російські війська захопили «Азовсталь» у Маріуполі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: