росіяни вбили майже чотири тисячі українців, - ООН

cf7bbd6------
Вбитих росіянами цивільних у Маріуполі ховають у братських могилах. Фото: Євгеній Малолєтка

За час повномасшатбного вторгнення рф в Україну загинули 3 тисячі 974 мирні мешканці. Ще 4 тисячі 654 українці отримали поранення через збройну агресію росії.

Про це йдеться в даних Управління верховного комісара ООН з прав людини станом на 25 травня.

Там розповіли, що загинули 1497 цивільних чоловіків, 985 жінок, 91 дівчинка та 99 хлопчиків. Окрім цього, відомо про 69 дітей та 1233 дорослих, стать яких наразі не встановили.

Поранення отримали 938 чоловіків, 619 жінок, 108 дівчаток, 130 хлопчиків, а також 164 дитини та 2 695 дорослих, стать яких невідома.

За даними ООН, більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Там кажуть, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Ідеться про Маріуполь Донецької області, Ізюм на Харківщині та Попасну Луганської області, де тривають активні бойові дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: