Шахрай з Київщини взяв гроші за порятунок з Маріуполя людей, які невдовзі загинули

283691462_5683883438289638_3437096143915449380_n

Суд арештував 28-річного жителя міста Бровари, що на Київщині, який в шахрайський спосіб заволодів коштами, пообіцявши евакуювати людей із заблокованого рф Маріуполя.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, у березні 2022 року під приводом надання волонтерської допомоги підозрюваний пообіцяв потерпілій за грошову винагороду вивезти її батьків з тимчасово окупованого м. Маріуполь, де проходили воєнні дії, у безпечне місце. Свої послуги шахрай оцінив у 10 тис. гривень.

15 березня, отримавши від жінки кошти, зловмисник жодних дій для евакуації її батьків не здійснив та намірів виконувати свої зобов’язання не мав.

20 березня внаслідок порожніх обіцянок підозрюваного та його зволікання батьки потерпілої загинули під час обстрілів міста Маріуполь. Однак і після цього підозрюваний тривалий час запевняв жінку, що з її рідними все гаразд, та отримані за їх перевезення кошти не повернув.

Крім того, під приводом забезпечення волонтерів талонами на паливо, брав у останніх кошти, однак свої зобов’язання не виконував та грошові кошти не повертав. За такою схемою протягом березня нинішнього року зловмисник ошукав трьох волонтерів.

Тепер чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: