У Чернігові не зноситимуть зруйновані окупантами школи

Screenshot_20220525-192306_Chrome

Жодну із пошкоджених і зруйнованих у Чернігові російськими обстрілами та бомбардуваннями шкіл зносити не будуть.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада.

Зазначається, що під час російської агресії були зруйновні або пошкоджені 27 із 34 шкіл Чернігова. Дві школи були зруйновані повністю. До того ж, після нападу не всі жителі планують повернутися до міста.

"Питання демонтажу шкіл досить чутливе для мешканців міста, і, на жаль, ми вже бачимо політичні маніпуляції. Зокрема, заява одного з народних депутатів, що школа №13 буде знесена. Це взагалі нонсенс, таких думок навіть ні у кого не було", — сказав секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

Він зазначив, що в Чернігові дуже багато пошкоджених шкіл, під питанням стоїть організація навчального процесу з 1 вересня.

"У нас немає своїх коштів на ремонти і, згідно з постановою Кабміну, і відповідальність юридична, і відповідальність фінансова, і повноваження на проведення цих відновлювальних робіт покладені на обласні військові адміністрації. І ми розуміємо, що в державі також є брак коштів. Тому нам потрібно провести додаткову комунікацію з профільним міністерством, можливо, з Кабміном, і, в першу чергу, з обласною військовою адміністрацією щодо того, як вони бачать графік, як вони бачать фінансування, яку вони бачать черговість та пріоритетність по відновленню закладів освіти у Чернігові. Отримавши цю відповідь, мабуть, буде більш логічно після цього коригувати нашу мережу", - сказав Ломако.

Виконком Чернігівської міської ради вирішив, що школи, які не потрапили в перелік першочергових, тимчасово будуть законсервовані, але не знесені. Як тільки знайдуться кошти, їх відремонтують, зважаючи на ситуацію у Чернігові та запит батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: