Уряд Нідерландів виділив 1 млн євро на підтримку українських біженців - представників творчих професій

Screenshot_20220525-214147_Chrome

Кабінет міністрів Нідерландів ухвалив рішення виділити 1 млн євро у рамках програми підтримки представників творчих професій, які змушені залишити Україну внаслідок російської військової агресії

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу уряду Нідерландів.

"Мистецтво та культура утворюють міст між людьми та між країнами. У важкі часи особливо важливо зберегти цей міст у цілості, наскільки це можливо. Ми хочемо використати ці гроші, щоб допомогти вільним, творчим умам, які втекли до Нідерландів через війну між Росією та Україною, продовжити свою важливу роботу", - заявила державний секретар з культури та ЗМІ Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів Гюнай Услу.

Зазначається, що суму буде виділено з бюджетів Міністерства освіти, культури та науки і Міністерства закордонних справ.

Програма призначена для надання тимчасової підтримки біженцям, які опікуються культурою і творчістю у всіх секторах: образотворче мистецтво, творча індустрія, кіно, література та виконавське мистецтво. Кожен проєкт чи біженець, зайнятий у творчій сфері, зможуть отримати субсидію до 10 тис. євро. Ці кошти можуть бути використані для оренди житла чи студії та придбання необхідного обладнання, інструментів чи матеріалів, необхідних для продовження роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: