Україна сім разів спрямовувала військову допомогу на "Азовсталь", - Буданов

Screenshot_20220526-194040_Chrome

Гелікоптери Міноборони неодноразово успішно доставляли необхідне поповнення для захисників "Азовсталі", але під час п’ятої та сьомої місії два гвинтокрила збили.

Про це в інтерв'ю американському військовому виданню The War Zone заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони, генерал-майор Кирило Буданов, інформує Радіо Свобода.

"Спеціальну операцію розробили фахівці ГУР МО... Кожного разу гелікоптери успішно доставили необхідне поповнення. Але під час п’ятої й сьомої місії два гелікоптери збили. Також був знищений ще один гелікоптер, який вилетів на порятунок екіпажу одного з цих двох збитих гелікоптерів", - зазначив очільник ГУР.

За його словами, у кожній місії (окрім однієї) летіло два гелікоптери, які везли бійцям на "Азовсталь" їжу, питну воду, медикаменти та боєприпаси, а одного разу і 72 бійців полку "Азов" на борту. Загалом йдеться про 16 гелікоптерів.

Водночас Буданов відмовився сказати, коли відбувалися ці місії та якими були втрати серед українських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: