Майже пів мільйона українців добре ставляться до рф, - опитування

1067694_w_450

92% українців ставляться погано до країни-агресорки рф, водночас 2% - досі мають добре ставлення, а це близько пів мільйона громадян.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводили упродовж 13-18 травня нинішнього року.

За останні три роки до повномасштабного вторгнення простежувалося поступове зниження позитивного ставлення до росії, але навіть попри декілька місяців поспіль ескалації біля кордонів України 34% населення України на початку лютого нинішнього року добре ставилися до росії (в одній з публікацій у кінці 2021 року вивчалося, що переважно це було пов’язано із сприйняттям «росії» як «звичайних росіян», - зазначають аналітики.

Там також зазначають, що 80% тих, хто раніше добре ставився до росії, тепер погано ставляться до неї. Менше ніж кожен десятий зберіг позитивне ставлення до росії, хоча ще 12% вирішили зараз відповісти «не визначилися».

Серед же тих, хто мав невизначене ставлення до росії, 97% зараз уже погано до неї ставляться.

У всіх регіонах України абсолютна більшість жителів погано ставляться до росії, зокрема, на Півдні 90% погано ставляться, на Сході – 85% (у той час, як на початку лютого, відповідно, 45% і 53% добре ставилися до росії). Відносно найбільше продовжують добре ставитися до росії на Сході – 4%.

Абсолютна більшість громадян – 82% – які продовжують проживати на окупованій після 24 лютого 2022 року території негативно ставляться до росії, і лише 6% позитивно ставляться до неї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: