Росія викрадає українських дітей, щоб позбавити народ молодих поколінь

Screenshot_20220526-090658_Chrome

Росія вивозить українських дітей на свою територію з для знищення української нації.

Про це заявив від імені української делегації в ООН під час відкритих дебатів у Радбезі з питань захисту цивільного населення в умовах конфліктів радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник, повідомляє Дзеркало тижня.

«Викрадення щонайменше 230 тисяч українських дітей в числі 1,4 млн громадян України, насильно депортованих до Росії, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму», - цитує Дворника «Укрінформ».

Він додав, що внаслідок ракетних та артилерійських обстрілів українських міст загинули десятки тисяч мирних жителів, багато отримали поранення. Майже 220 000 осіб втратили свої домівки. Також мільйони громадян мусіли покинути окуповані або постраждалі від війни території,  8 млн стали внутрішньо переміщеними особами, 6,5 млн виїхали з України як біженці.

«Ми не сумніваємося, що в російських воєнних стратегіях ця криза біженців була передбачена як один з успішних результатів війни.  Так само як і продовольча криза», - підкреслив Дворник.

Однак, додав він, РФ недооцінила готовність допомагати, гостинність і прихильність до українців наших сусідів та інших друзів.

«Росія цілеспрямовано нападає на українське цивільне населення в рамках своєї воєнної стратегії в стилі нацизму», - наголосив він.

Дипломат нагадав, що російські військові в Україні вдаються до убивств, тортур, незаконних затримань, насильницької депортації, позбавлення прав власності, нападають на цивільну інфраструктуру по всій Україні, конфісковують зерно в місцевих фермерів, і це далеко не повний перелік злочинів росії проти цивільного населення України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: