У Дрогобичі заборони діяльність УПЦ МП

Iov-drogobych2

25 травня у Дрогобицькій ратуші відбулося засідання комісії, на якій одноголосно прийняли рішення заборонити на теренах Дрогобицької громади діяльність церкви московського патріархату.

Це стосується церкви Св. Іова Почаївського, що на вулиці Трускавецькій, 56 у Дрогобиці, повідомляє Дрогобицька міська рада.

Відповідне рішення комісія ухвалила й на основі численних вимог від активних мешканців міста, звернень прихожан храму та мешканців вулиці Трускавецької.

«В Дрогобичі громада висловила свою чітку позицію - церкві московського патрірхату не бути на теренах нашого міста та територіальної громади. Оскільки ця церква підпорядковується та підтримує найбільший злочин людства - війну російских окупантів проти України та українців. Тому діяльність такої церкви ми припиняємо. У настоятеля храму московского патріархату було достатно часу, щоб все зважити та перейти у лоно православної церкви України. Однак цього важливого кроку так і не було зроблено. Дякуємо громаді за чітку позицію та розуміння - не допустимо діяльність зла на наших теренах», - наголосив мер міста Тарас Кучма.

У підсумку комісія прийняла рішення - діяльність храму московського патріархату у Дрогобичі заборонити, приміщення церкви опечатали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: