У Житомирі лікар вимагав хабар у пораненого ексвійськового

283935659_338552765081427_3156535224516238662_n

У Житомирі лікаря-хірурга підозрюють у вимаганні хабара за позитивне рішення про призначення групи інвалідності колишньому військовослужбовцю.

Йому та ще одній працівниці медустанови було оголошено про підозри у кримінальних діяннях, повідомляє Нацполіція.

Так, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що у травні за певних обставин у колишнього військовослужбовця вимагали винагороду за прийняття рішення про призначення йому групи інвалідності. При цьому, за наявною інформацією, чоловік має на це законне право через отримане поранення.

23 травня у колишнього військовослужбовця лікар затребував 8 тисяч хабара, при цьому висловлюючи йому погрози у разі незадоволення «запиту». Відтак цього ж дня увечері під час одержання цієї суми правоохоронці затримали 44-річного хірурга на одній з вулиць у Житомир.

25 травня оголошено підозру і працівниці медустанови, 36-річній житомирянці. Під час розслідування встановлено, що жінка, вимагала та одержала 14 тисяч 400 гривень за вплив на позитивне рішення щодо отримання колишнім військовослужбовцем необхідних для проходження медико-соціальної експертної комісії документів (витягів, висновків, направлень і т. д.). Події розгортались у лютому 2022 року, упродовж якого працівниця медустанови кілька разів висувала вимоги щодо сум неправомірної вигоди та отримувала їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: