Кримчан примушують здавати кров для поранених окупантів, що лікуються у Сімферополі

донорство крові
Фото ілюстративне.

У тимчасово окупованому Криму місцевих жителів змушують до примусового донорства крові для лікування поранених у війні проти України російських окупантів. Медзаклади - переповнені, наявних запасів крові катастрофічно бракує.

Про це заявила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у п'ятницю, 27 травня.

Вона каже, що окупантів привозять до лікарень та санаторіїв тимчасово окупованого півострова. Медзаклади не можуть впоратися із таким навантаженням, тому активно ведеться примусовова кампанія донорства крові на ТОТ Крим.

Головний лікар Сімферопольської ЦРКБ видав спеціальний наказ, в якому зазначено, що необхідно збільшити запаси крові всіх категорій з розрахунком на 1500 реципієнтів та тимчасово зупинити безоплатне надання медичних послуг.

У Севастополі у військовому госпіталі палати переповнені, ставлять додаткові ліжка для поранених. У деяких палатах перебуває до сорока осіб.

Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-хто – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться. Люди, аби не втратити роботу, змушені ставати донорами, розповідає Денісова.

І додає, що цим окупанти порушують положення трьох статей Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: