Окупанти грабують Херсонщину: на в'їзді до Криму - кілометрові черги фур з пшеницею та овочами

Screenshot_20220527-200904_Chrome

На КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом кілометрові черги, в яких стоять вантажівки, що вивозять пшеницю та овочі з Херсонщини.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

«На жаль, ми можемо це констатувати – йде вивезення продукції з Херсонщини та черги вантажних автомобілів, які везуть туди (в Крим – ред.) пшеницю, овочі, вже кілометрові на КПВВ «Чонгар», – сказав Лагута.

Він також зазначив, що йдеться не лише про грабіжницько відібрану загарбниками продукцію на Херсонщині, а також і про ту, яку продають сільгоспвиробники за готівку в Крим.

Йдеться про десятки тисяч тонн зернових та овочів, повідомив Лагута.

Крім того, він зазначив, що у зв'язку з окупацією частина аграріїв не займалася весняно-польовими роботами, частина фермерів змогли працювати на власних запасах палива та добрив там, де немає боїв, де немає проблем із мінуванням полів. І є ті аграрії, які співпрацюють з ворогом – купують дизельне паливо та добрива у Криму і туди ж продають свою продукцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: