Макрон і Шольц закликали Путіна до негайного перемир’я та виводу військ

image (4)

Олаф Шоль та Еммануель Макрон провели телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. Президенти країн-лідерів ЄС закликали його негайно припинити війну проти України.

Цивілізовані країни досі вірять у те, що Путіна можна змусити зупинити війну проти України дипломатичним шляхом. Як і очікувалося, результат цих потуг – нульовий, повідомляє 24 канал.

Президент Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову з Володимиром Путіним. Не зрозуміло, на що вони розраховували, адже російський диктатор багато разів заявляв про те, що припиняти війну проти України не збирається, а дипломатичної мови він просто не розуміє.

Втім, лідери Франції та Німеччини оновили лічильник закликів до Путіна про припинення бойових дій.

"Канцлер Німеччини і президент Франції закликали до негайного перемир'я і виведення російських військ. Вони закликали Путіна до прямих переговорів з президентом України та пошуку дипломатичного вирішення конфлікту", – йдеться у заяві.

Разом з тим розраховувати на те, що Путін до них прислухається бодай трішки – марно. Злочини росіян на Київщині відбувалися вже після того, як Путіна закликали до припинення війни. Російський диктатор розуміє лише одну мову – сили. Будь-які переговори чи цивілізований діалог він розглядає як слабкість.

Також Макрон і Шольц переконували Путіна припинити блокаду порту Одеси і таким чином уможливити експорт українського зерна і запобігти глобальним продовольчим проблемам, пише УП.

"Лідери взяли до уваги обіцянку російського президента надати кораблям доступ до порту для експорту зерна так, щоб Росія не скористалася цим у військових цілях, якщо шлях буде розміновано. У цьому контексті вони закликали до продовження роботи, яка вже почалася в ООН", - зазначає Єлисейський палац.

Зазначається, що Еммануель Макрон і Олаф Шольц продовжать тримати контакт щодо цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: