росія завдала ракетного удару по Чорнобаївці

e4b6e81-284546843-376239141204820-9134572842128107129-n
Фото: Херсонська обласна прокуратура

Російська армія напередодні вчергове атакувала мешканців Чорнобаївки на Херсонщини: одна людина загинула, шестеро поранено.

За даними слідства, 27 травня 2022 року окупаційні війська РФ вчергове здійснили ракетний обстріл території Чорнобаївської сільської громади, повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Внаслідок влучання ворожого снаряда у приватний будинок, під завалами батьківської хати загинув 33-річний чоловік.

Поранення різного ступеню тяжкості отримали шість мирних жителів. Інформація щодо масштабів руйнувань цивільної інфраструктури уточнюється.

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Що потрібно знати про ситуацію в Чорнобаївці

Наразі Чорнобаївка перебуває під окупацією росіян. Люди живуть під постійними обстрілами. Російські військові обкрадають будинки та викрадають людей, в громаді бракує необхідних лікарських засобів.

Відомо, що у селі постраждало щонайменше 200 житлових будинків. Окупанти неодноразово обстрілювали Чорнобаївку градами та касетними бомбами.

Через обстріли є ще інші руйнування. Зокрема, очевидці повідомляють про пошкодження газової труби та обірвані дроти.

На початку травня росіяни захопили в полон голову Чорнобаївки Ігоря Дударя і його заступника Євгенія Родіонова, а 8 травня призначили окупаційну адміністрацію, "главою" якої став Юрій Турульов. 12 травня стало відомо, що Родіонова звільнили з полону.

Законні працівники Чорнобаївської сільської ради відмовилися співпрацювати з окупантами. На знак протесту вони залишили захоплене адміністративне приміщення, але продовжили працювати дистанційно.

Чорнобаївка розташована якраз у передмісті тимчасово окупованого Херсона, але ЗСУ продовжують завдавати втрат окупантам під Чорнобаївкою. 16 травня стало відомо, що українські воїни вдарили по ворожих силах противника у Чорнобаївці 20-й раз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: