На Чернігівщині окупанти майже місяць тримали у підвалі школи 350 людей, тоді загинули десять мешканців

285129786_380769520752554_3514543941589449421_n
Фото: Офіс Генпрокурора України

Під час окупації Ягідного, що в Чернігівській області, росіяни примусово загнали до підвалу місцевої школи більше трьохсот мирних мешканців, серед яких було п'ятеро немовлят. Люди провели у холодному приміщенні в антисанітарних умовах близько місяця.

Про це повідомляють у Офісі Генпрокурора України 30 травня.

Одному із російських окупантів, причетного до знущання над цивільними, повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднаному із умисним вбивством.

Під час окупації села Ягідне підозрюваний разом зі своїми так званими побратимами насильно помістили у підвальному приміщенні місцевої школи близько 350 людей. окупанти погрожували їм зброєю, провели цивільні у стінах підвалу з третоого по 30 березня нинішнього року. Серед заручників було 77 дітей та п'ятеро немовлят.

Перед відправленням людей до підвалу за мінусової температури повітря їх привселюдно роздягали, проводили обшук та огляд, зазначають прокурори.

При цьому окупанти усвідомлювали, що підвал Ягіднянської школи був непридатний для проживання в ньому людей через відсутність вентиляційних засобів доступу свіжого повітря, штучного або природнього освітлення, водопостачання та водовідведення, вбиральні, а також місць для сидіння і відпочинку, засобів приготування їжі. Люди у приміщенні перебували в антисанітарних умовах, що загрожувало їхньому життю та здоров’ю.

Через нелюдські умови утримання, заборону покидати приміщення підвалу померли десять цивільних людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: